Дорминорм

Дорминорм " за сладки сънища"!

Съдържание: Всяка таблетка съдържа 1 мг мелатонин. Помощни вещества: лактоза, микрокристална целулоза, талк, оцветител Е 142.

Какво представлява Дорминорм? Мелатонинът е хормон, който се отделя от епифизата - малка жлеза намираща се в мозъка на човека. Отделянето му се стимулира на тъмно и намалява през светлата част на денонощието, както и с напредване на възрастта.

За какво е отговорен мелатонинът? Мелатонинът е естествения хормон на съня. Той регулира дневния цикъл сън - будно състояние. Намалява чувството на умора, дезориентация и колебания в настроението в резултат на нарушен сън.  Мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти, който, за разлика от витамин С, лесно достига мозъка - най-чувствителния орган в човешкото тяло към свободните радикали. Мелатонинът понижава нивото на „лошия” холестерол, активира имунната система, забавя процеса на стареене.

В какви случаи се приема Дорминорм? Дорминорм ще Ви помогне, когато:

- заспивате трудно;

- сънят Ви е краткотраен, неспокоен, събуждате се уморен;

- работите на смени или в среда с производствени вредности;

- пътувате на дълги разстояния свързани със смяна на часовите зони (самолетна болест);

- ежедневието Ви е натоварено и напрегнато;

Как се употребява Дорминорм? Поставете таблетката под езика половин до един час преди лягане и изчакайте до пълното й разтваряне. Не употребявайте вода и храна в следващите 15 минути. Увеличете дозата на две таблетки в случай, че сънят Ви продължава да е нарушен, след като в продължение на една седмица сте приемали по една таблетка. За да се постигне по-добър ефект спазвайте следните правила:

- приемайте таблетките по едно и също време преди лягане;

- не употребявайте таблетките през деня;

- избягвайте употребата на алкохол преди сън - намалявайте постепенно дозата и разредете приемите при трайно подобрение на съня;

Дозировка: От 1 до 3 таблетки преди лягане.

Кога не трябва да се употребява Дорминорм? Не приемайте Дорминорм при следните случаи:

- планирате да забременеете, вече сте бременна или кърмите;

- възрастта Ви е под 18 години;

- имате алергия към мелатонин;

- страдате от психично заболяване;

Какви са възможните странични ефекти? В редки случаи мелатонинът може да предизвика отпадналост или сънливост през деня. Тези прояви се засилват при едновременната му употреба с алкохол.

Съхранение: Съхранявайте продукта в оригиналната опаковка на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 °С. Да се съхранява на място недостъпно за деца!

Опаковка: 10 таблетки се опаковат в блистер от РVС/ алуминиево фолио 3 блистера се поставят в картонена кутия.

Какво трябва да знаете още? Продуктът е хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната доза!

Производител: Адисан Фарма ЕООД