Фолиева Киселина

Грижа от първия ден!

Съдържание: Всяка таблетка съдържа 0.4 мг фолиева киселина. Помощни вещества: лактоза, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Какво представлява Фолиевата киселина? Фолиевата киселина е витамин от групата В. Съдържа се в пресни зеленчуци (бобови, спанак, домати), в храни богати на витамини от група В. 

- Бирена мая, картофи, яйца, моркови и др. В човешкия организъм се синтезира от микрофлората на червата;

За какво служи Фолиевата киселина? Фолиевата киселина участва в синтеза на аминокиселините. Подобрявайки белтъчния синтез, тя стимулира клетъчното делене и специално образуването на червените кръвни телца, левкоцити и тромбоцити, спомага за по-пълното оползотворяване на желязото и на Витамин В.

В какви случаи се приема Фолиева киселина? Приемането на 1 таблетка дневно осигурява нуждите на организма от фолиева киселина в случаи на:

- бременност;

- кърмене;

- възстановяване след прекарани тежки заболявания;

- нарушения във функцииите на кръвотворния апарат;

До какво може да доведе недостигът на Фолиева киселина? В определени състояния човешкия организъм се нуждае от повишено количество фолиева киселина. В тези случаи естествените източници са недостатъчни. Недостигът на фолиева киселина може да причини отклонения в развитието на детския зародиш по време на бременност, анемия при възрастния организъм и др. 

Дозировка: По 1 таблетка дневно. Не приемайте по-големи дози без консултация с вашия лекар или фармацевт!

Съхранение: Съхранявайте продукта в оригиналната опаковка на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 ºС. Да се съхранява на място недостъпно за деца!

Опаковка: 3 блистера по 10 таблетки, опаковани в PVC / алуминиево фолио.

Какво трябва да знаете още? Продуктът е хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава препоръчителната доза!

Производител: Адисан Фарма ЕООД